Welvaartsvarkentje versus Klimaatvarkentje

Het welvaartsvarkentje rijdt, met zijn vervuilende bak, naar de dichtstbijzijnde supermarkt. Rijdt het liefst zijn achterbak in de markt zelf en laadt, als een hongerige wolf, zijn plastic ingepakte boodschappen in. Het zal hem allemaal een chorizoworst zijn! 

Het klimaatvarkentje, daarentegen, is op de fiets en heeft een klimaat-tas mee, waar alles in kan. Dus geen voorverpakt plastic gruwel. “Mag het ook een onsje minder zijn?”

Het welvaartsvarkentje stopt flessen met wijn in zijn klimaatkast. Zet de verwarming op 24 graden en doucht dan een half uur of langer. 

Het klimaatvarkentje heeft biologische wijn en zet de fles, zolang het koud is, gewoon in de achtertuin. Na minder dan 5 minuten douchen met zelfgemaakte zeep, doet het klimaatdiertje een dikke wollen trui aan en checkt nog even de thermostaat. “Staat die echt wel op 16?”

Het welvaartsvarkentje bestelt belachelijke hoeveelheden kleding online, van een maatschappij waarvan de naam een roofdier op de steppe kan zijn of de naam van een pretpark, en stuurt 80 % daarvan terug. Het dieseltje dat daarvoor twee keer voor moet rijden, zwaait hij met bravoure uit. 

Het klimaatvarkentje koopt kleding in kringloopwinkels en gaat naar plaatsen waar veel kleding bij elkaar komt (kom even niet op de naam) en kiest dan het liefst gerecyclede kleding uit. 

Het welvaartsvarkentje vliegt de hele wereld over. Ook kleine, bijna binnenlandse trips, Parijs, worden niet overgeslagen. Het zal hem allemaal een Serranoham zijn!

Het klimaatvarkentje houdt moed en blijft de eilanden van Nederland de mooiste op de aarde vinden. 

Het welvaartsvarkentje zit onderuitgezakt op zijn bank te kijken naar een mars, met klimaatvarkentjes, die in Amsterdam voltrekt. Waar duizenden paraplu’s het gesputter van God tegenhouden. Bestelt een pizza, trekt een koude fles met wijn uit zijn klimaatkast en denkt er het zijne van!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.