kamalbergman.nl Column Nederland door de Google bril

Nederland door de Google bril

Krijg ik door de titel al een lawsuit aan mijn broek? Ik weet het niet. Denk het niet. Maar voordat die bril Nederland bereikt wil ik er zelf eerst doorheen kijken. Hoe gaat dat in zijn werk op een doordeweekse druilerige dag in de winkelstraat van Barneveld? Gaat u met mij mee?

Op de fiets door de ellenlange Thorbeckelaan heb ik twee mensen doodgereden. Zelf ben ik vijf keer aangereden. Ik had vergeten de porno uit te zetten. 1 cm voor mijn ogen kwamen natte kutten en grote lullen voorbij. Ik wilde het niet, maar  ik was het doodgewoon vergeten. Thuis had ik op deze manier de dagelijkse frustratie weggewerkt.

Ik ben langs zevenenveertig lantaarnpalen gefietst. De eerste lantaarnpaal had nummer qw-zevenenzestig, de laatste rt-vierendertig. Een willekeurige volgorde die ik allerminst begreep. Ik kwam twee meisjes tegen. Nooit kwam er zoveel informatie voor mijn ogen terecht. Haar make-up was gekocht bij “Harry’s make-up studio”.  Haar kleding was bewerkt in China en gekocht op verschillende lokatie’s in Nederland. Het hield niet op. Mijn hoofd begon al aardig vol te lopen. Ik was net twee minuten onderweg.

Na drieduizend andere beelden vlak voor mijn ogen reed ik net voor de Burgemeester de Kuntzelaan de stad in. Richting Raadhuisplein. Nou en wat ik toen zag is niet in words te beschrijven. Winkelend publiek! Het googlebrilletje maakte overuren. Duizenden merken kwamen aan me voorbij. Tussendoor een vriend van facebook die aan het zuipen was in het “Gangmakertje”. Daar weer tussendoor een uitnodiging van een concert in “Flapadiso”.

Hoeveel merken heb je gezien voordat je eenentwintig bent? Hoeveel beelden zijn er wel niet voorbij gekomen? Hoeveel extra’s kan je aan? Waarom zou je willen wat het brilletje kan gaan veroorzaken?

Stiekum ben ik erg nieuwsgierig. Als familielid van de “Late mayority” kom ik toch weer laat en rijdt en botst iedereen toch al tegen elkaar op. Ik hoop niet dat ik dood word gereden door iemand. Iemand die net in of op zijn brilletje, via social media, te zien krijgt dat zijn vriendin het uitmaakt.

Sorry meneer, zijn er ook al lensen van?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Post

Altijd ietsAltijd iets

Mijn insteek, mijn werk, mij vermoeidheid, mijn gevecht voor een basis voor mijn jongste en een stabiel, rustiger leven voor mijn man en een rustiger, vrolijker gezinsleven. Of dat überhaupt