Koppijn: Mijn tweede novelle

Dit boek moest eruit!

Al vanaf mijn zestiende jaar speelde ik met het idee om Koppijn te schrijven. Ik had net de eerste boeken gelezen van Nederlandse auteurs, Mulisch, Reve, Wolkers… En niet alleen omdat dat moest van mijn lerares Nederlands, maar binnen onze familie circuleerde regelmatig verschillende boeken, vooral van de hand van mijn moeder. Mijn moeder kun je beter geen boek als cadeau geven, want de volgende dag heeft ze het boek uitgelezen. Zeer vervelend. Daar komt wel onze, mijn broer en ik, passie voor het lezen vandaan.

Ik ben dus zestien en zeer nieuwsgierig. Ik wil ook een keer een boek schrijven, dacht ik in datzelfde jaar. Dat gebeurde een aantal jaren later. Ik verhuisde naar Amsterdam en zat op mijn kleine kamertje in de Watergraafsmeer, omringd door een Fransman, een Surinaamse jongen, een leuke meid en soms een zwerver, die in gang sliep, te schrijven aan Dramatica Destructivica. Dat boek heb ik toen uitgegeven via Boekscout.

Wist ik veel hoe moeilijk dat was. Moeilijk! Ik ben een doener, ik durf en als ik op mijn bek ga, sta ik weer op. Dramatica zat vol met fouten, clichés en andere eigenaardigheden. (lees alleen de titel al) Toch heb ik er veel van geleerd. Er zaten behoorlijke verhaallijnen in en er was een slot. Maar wat een lol en vreugde heb ik daaraan beleefd. Alleen op je kamer, gordijnen dicht, fles wijn erbij en gaan, alsof ik een lange gitaarsolo speelde.

Koppijn. Klaar? Nou, toen begon het pas. Echte Koppijn. Ik liet het boek redigeren door Janine van der Kooij. Zij leerde mij naar zo veel meer te kijken en zaken aan te passen. Nog steeds is mijn dank door haar werk erg groot. 

Ook de schrijversacademie, waar ik nu mijn laatste module mag gaan schrijven heeft mijn naar een ander niveau gebracht. Ik dank iedereen die mij heeft geholpen. Hetty Kleinloog bijvoorbeeld. 

En via Brave New Books kwam ik in de digitale winkel van Bol.com

Mijn tweede boek september 2017.