Vuurwerk maakt gelukkig

Vuurwerk maakt gelukkig

Knallen omdat het moet! Als ouder wordende zak hooi zie ik steeds meer zaken die me aangrijpen; die me interesseren. Ook kan ik steeds meer diepte voelen in relatie met en tussen mensen. Interesse in wat ze drijft, wat ze voortstuwt en waarmee ze content kunnen zijn. Andere mensen daarentegen, die blinde haat voorbrengen, onnodig rotzooi trappen en haar mentaliteiten niet beseffen, kan ik missen als een onuitgepakt cadeau. Je zal nooit weten wat er echt inzit en laten we eerlijk zijn, het pakpapier is er vaak al slordig omheen gevouwen. Pas als het cadeau zichzelf probeert uit te pakken sta ik voor hun klaar. Voor alle andere mensen, die prachtig van binnen zijn en een moeilijke periode doorgaan of hun hele leven moeite hebben om bij te benen en of door een of andere reden niet mee kunnen doen, sta ik altijd klaar.  

Het zijn die onuitgepakte cadeaus, die verfomfaaid in een hoek zijn blijven liggen, die de laatste jaren voor sensatie en aandacht zorgen. Een kinderlijke ontsteltenis van de bovenste kinderboekenplank. Van jeugdigen kan ik dat zeer goed begrijpen. Ikzelf speelde graag met rotjes en vuurpijltjes tot mijn dertiende. Daarna zag ik steeds minder lol in dat ingezwachteld buskruit. Het jaar erop staken we nog siervuurwerk af en daarna ging mijn interesse over in andere uiteindes.

De mentaliteitsgeschiedenis is een fascinerend en onderbelicht issue als u het mij vraagt. Neem nu die idioterie van de afgelopen weken op het vuurwerkfront. Het denk- en gedragspatroon van onze onuitgepakte cadeautjes liep hand in hand.
  “We kunnen onszelf en anderen bewijzen dat we er zijn, middels te grote vuurwerkshows op stranden tot aan het opblazen van bruggen en auto’s en natuurlijk het forceren en zelfs vandaliseren van hulpverleningstroepen.” Zij die u en uw naasten juist van gevaar willen beschermen. Het is een gestoorde vorm van welzijn. Een hyperbool van decadente infantiliteit!

Ik ben tegen de vertrutting op allerlei gebieden in onze samenleving. Mensen mogen in hoge mate van zelfbewustzijn, confronterende, uitdagende en tot over grenzen gaan gedrag vertonen, mits zij deze voorgaande woorden ook begrepen hebben. Tot die tijd kunnen we alleen afwachten totdat zij zich van hun verdorven inpakpapier ontdoen.   

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.