Persoonlijke begeleiding

Persoonlijke Begeleiding

Sinds oktober 2018 help ik mensen om vertrouwen terug te krijgen, zelfzekerheid te stimuleren, minder beren op de weg te zien om uiteindelijk te kunnen doen wat zij altijd al hadden willen doen. Een goed leven te leiden. Via PGB en of zorg in natura word ik gevraagd te helpen. Neem eens een kijkje bij deze sites en als het iets voor je is, kunnen we altijd verder praten.

https://www.svb.nl/int/nl/pgb/

https://www.rijksoverheid.nl/wetten-en-regelingen/productbeschrijvingen/persoonsgebonden-budget

Voor wie

Je bent van harte welkom als je denkt dat je klaar bent om een gesprek aan te gaan. Door wederzijds vertrouwen op te bouwen is een oplossing voor je hulpvraag dichterbij dan ooit. Ben je 18 jaar en ouder? Dan ga ik graag met je in gesprek. Veel dingen die je tegenhouden zijn voor een groot gedeelte door jezelf op te lossen. Ik help graag om dat in goede banen te leiden.

Voor specifieke hulpvragen, waar ik niet aan kan en mag meewerken, word je natuurlijk doorverwezen naar specifieke professionals. Denk hierbij aan huisarts, psychologen, psychiaters.

Bij de intake leren we elkaar kennen en zien we onoverbrugbare verschillen dan zijn er vast andere hulpverleners waar het wel mee klikt.

Samen

Samen onderzoeken we je hulpvraag (en). Dit kan in het begin nog best lastig zijn. Want vaak zitten er achter vragen nog meer hulpvragen. Als deze hulpvraag (en) duidelijk is, kunnen we met wederzijdse toestemming aan de slag. Verantwoordelijk, planmatig en doelmatig. Of lekker los. Niet iedereen is hetzelfde en niet iedereen heeft dezelfde benadering nodig.

Hoe gaan we te werk?

Je vraagt een intakegesprek aan en we spreken af op de plek waar jij je het best voelt. In dit gesprek gaan we zien of er een klik is. Alles draait om begrip, vertrouwen en respect. Tijdens dit gesprek gaan we op zoek naar de hulpvraag. We proberen deze alvast boven water te krijgen.

Proces

Hierna gaan we een plan opstellen. In de weken erna zullen we de voortgang bespreken en via verschillende methoden, die het best bij jou passen, naar jouw doel gaan.

Methoden

In de hulpverlenerswereld zijn er honderden methodes. Maar bovenal staat luisteren naar jouw wensen bovenaan het lijstje en werken we samen aan een methode, die bij je past.

Humor en durf staan bij mij zeer centraal. Ik durf humor te gebruiken en ik durf door te vragen.